torstai 10. tammikuuta 2013

Vajaat lankakerät ja muuta asiaa

Ihan ensimmäiseksi haluan toivottaa sydämellisesti tervetulleeksi uudet lukijani!!!  On ihana huomata, että täällä käy ihmisiä lukemassa juttujani. Yllätys oli suuri, kun tänään tulin tänne katsomaan, kun kävijämäärä oli ylittänyt jo 150!! Hienoa! Toivottavasti viihdytte edelleen.

Huomasin joitakin päiviä sitten Kardemumman blogista mielenkiintoisia juttuja. Hän oli huomannut uusien lankakerien painojen heittelevän aikalailla siitä, mitä niiden pitäisi painaa. Olen sattumoisin hankkinut viimeaikoina samaa lankaa ja ajattelin testata painoja omista keristäni.


Viking Villeä minulla on kolmea väriä. Tumma harmaa (708) kerä painoi 49g. Ihan ok. Vain gramman puutos. Tumman punaisessa (728) se gramma "tuli takaisin" eli paino 51g. Kolmantena värinä aniliininpunainen (731). Kahdessa kerässä oli yhteensä 98g, eli pari grammaa oli toisessa vajausta. Ei kovin paha tuo 2grammaa.

 
Viking Vilmaa olen hankkinut myös kolmea väriä. Vihreä (653) oli täsmällinen 50g. Luonnonvalkoinen (602) samoin, täsmälleen 100g niinkuin pitikin. Aniliininpunainen (631) sitten toi yllätyksen: kerissä lankaa vain 92g ja 93g. Eli tästä väristä puuttui yhteensä 15g! Aika iso lovi minusta.

Olen todella ajatellut alkaa pitämään tulevista ja menevistä grammoista kirjaa. Täytynee ottaa tavaksi punnita kerät ennen ja jälkeen neulonnan. Siten vain pystyy tarkkaan kirjanpitoon. ;)

Tämän vuoden neulomuksista ei oo vielä mitään valmista. Kovasti oon yrittänyt neuloa, mutta vielä ei ole mitään valmistunut. Jospa lähipäivinä jotain.

2 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Mielenkiintoista asiaa. :) Minäkin olen joskus arvellut kerien painossa olevan eroja, mutta en ole punninnut niitä, kun vaakani on ikivanha talousvaaka ja punnitsee vain 5g:n tarkkuudella. Eikä siitäkään tarkkuudesta voi olla varma. Punnitsenkin vain valmiit työt ja painon voi sanoa olevan suuntaa-antava. Olen harkinnut tarkemman vaa'an hankkimista, mutta toteutuneeko se koskaan.

Martta kirjoitti...

Minäkään en ole aiemmin juuri ajatellut, että kerien painot voisi olla muuta kuin niiden pitäisi. Nyt, kun Kardemumma havaitsi omissa kerissään noin ison muutoksen, minäkin punnitsin omani. Samaa väriäkin kerät ovat, Kardemummalla vaan Villeä ja minulla Vilmaa.

Eipä sillä tietenkään niin suurta väliä ole, mutta tarkassa kirjanpidossa nuo haamugrammat voi aiheuttaa ihmetystä.