sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Vähän erilainen käsityö

Tervetuloa taas uusille lukijoille!!  On niin mukava, kun huomaa lukijoiden taas lisääntyneen. :)

Nyt kuluneena viikonloppuna oli yhdellä lähimmäisellä syntymäpäivä. Olin luvannut tehdä sinne gluteenittoman täytekakun. Teinkin sen vähän erilailla kuin ennemmin. Pähkäiltiin ystävän kanssa yhdessä täytevaihtoehtoja ja tultiin johtopäätökseen: suklaa ja vadelmat.
En ole mikään kakkumestari, enkä alan koulutuksia käynyt, mutta joskus on kiva näitä tehdä. Kuvat ei aina ole kovinkaan hyviä, eikä varsinkaan esteettisesti täydellisiä. Onpahan vain jonkinlainen käsityö tämäkin!

Okei. Sitten toteutukseen...


Kostuttelin kakkua laimealla sitruuna-sokerivedellä. Eka väliin laitoin kermavaahtoa ja vadelmahilloa sekä vähän kohmeisia vadelmia. Toiseen väliin laitoin ohuelti kermavaahtoa, sitten paksu kerros Blå Bandin suklaamoussea ja sen päälle vadelmia. Päällimmäistä osaa kostutin varoen. Sitten kaadoin kakun kelmulla vuorattuun vuokaan ja vuoka nurinpäin jääkaappiin, että mousse vähän jähmettyy.


Eli tällaisena kelmuun käärittynä laitoin kakun muutamaksi tunniksi jääkaappiin.

Kun otin kakun kylmästä ja aloin kuorruttaa sitä, paikkasin ensin vähän liian kuiviksi jääneet kohdat pohjasta ja päältä kostukkeena käytetyllä mehulla.

Sitten vain kermaa reunoille pursottelemaan. Kakun päälle laitoin kerroksen vadelmahilloa ja sitten taas aika reilusti kohmeisia vadelmia. Vadelmille ripsuttelin vähän liivate-vesiseosta, että ne pysyisi herkullisemman näköisenä. Kakun päällisen reunat pursottelin vielä nopsasti kermalla. Ei mitenkään kovin imartelevan näköinen kakku, mutta hyväksi oli haukuttu. ;)

Tällainen käsityö tällä kertaa.
Martta

1 kommentti:

Sude kirjoitti...

Voi miten herkullisen näköinen :)