tiistai 12. maaliskuuta 2013

Ompeluinnostus vaan jatkuu.....

Lauantaina sain ommeltua ne kankaat, mitkä olin aiemmin varannut kasseihin. Siskoni tilasi heille kaksi isoa kassia, joten kangaskauppaan "piti" lähteä. Täällä meilläpäin ei niitä kovin monta vaihtoehtoa ole, joten menin siihen ainokaiseen katselemaan. ;)  Löytyihän sieltä jotain.


Kävin siskolle näyttämässä vaihtoehtoja ja niiden kimppuun kävin sitten ensimmäisenä. Löysin ihan kauppakassin ohjeen SK 7/2012 (ohje 4). Leikkasin palaset sen ohjeen mukaan molempiin kerralla valmiiksi ja aloin ommella molempia vuorotellen, "sarjatyönä".Saumuri helpottaa tällaisessa ompelussa aivan suunnattomasti! Ei tarvitse huolitella saumoja moneen kertaan. Suurimmalle kulutukselle altistuviin saumoihin ompelin lisäksi ompelukoneella vahvikeompeleen.
Tähän malliin tuli vahvikelevy pohjalle ja sisälle pieni tasku. Ohjetta sai tavata jonkun kerran, että meni perille, missä järjestyksessä saumat ommellaan ja mitä osaa tarkoitetaan. Mutta olen kuullut jonkun muunkin sanovan, että SK:n ohjeet eivät ole selkeydeltään kaikista parhaita.Ostin kangaskaupasta tuota mustaa polyesterinauhaa kantokahvoiksi, että ne kestäisi. Sitäkin tuli sitten ostettua liian vähän ja huomasin asian tietenkin viisi yli viiden, jolloin kangaskauppa oli juuri sulkenut ovensa. Mietin, mistä muualta voisin nauhaa siihen aikaan saada ja hyvällä tuurilla löysinkin sitä paikallisesta sekatavarakaupasta. Vähän kapeampaa tosin, mutta kuitenkin asiansa ajavaa. Sain molemmat kassit ommeltua valmiiksi asti ja toimitettuakin siskolle samantien. Tyytyväisiä olivat! Se on tärkeintä! <3


Tässä sitten molemmat kassit valmiina:

Yhdessä ja erikseen...
Sopii muksuilla luistimet ja kypäräkin samaan kassiin. Tai kaupasta tuotua vähän enemmän evästä. 

Illalla en ollut vieläkään saanut ompelemisesta tarpeeksi, joten leikkasin ja ompelin alkuun kolme erikokoista kassia tuosta toisesta kassista ylijääneestä kangaspalasta. Josko illalla taas ompelutehdas jatkaa toimintaansa...


Hyvää tiistaipäivää ihan jokaiselle!

Martta

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oli kiva taasen poiketa sun blogissa. Ajattelin kommentoijakki, piristäen sun päivää :). kiva että oot löytäny ompeluharrastuksen! voi että, määki tykkäisin tehä käsitöitä ja ommella ja vaikka mitä ku ois aikaa. tänään on ohjelmassa nitan pesu ja trimmaus. siihen vierähtääki useampi tunti. taitaa lähtä koiralta koko karva taasen kesäkuntoon. tahtoo olla niin takussa :). lomatunnelmissa oleva systeriki tais kävästä siellä :). mukava juttu!! tsemppiä lankakasojen tuhoamiseen ja ompeluhommiin! voin todistaa, että martalta niitä lankoja löytyy!! ja palio :DD. mutta ompahan mistä valita fiiliksen mukaan mukavin lanka ;). eiköniin?

-mariA-

Martta kirjoitti...

Kiitos, MariA, kommentistasi! Se todellakin piristi päivääni. Mitenkähän sen Nitan turkki niin takkuun on mennyt? Etkö ole joutanut sitä hoitamaan? ;)
Tämä mun käsityöharrastus on kyllä saanut uusia suuntia tuon ompeluhomman kanssa! Siskosi sen tartunnan taisi tänne tuoda. Toivottavasti niillä on mukava loma!
Tottahan lankoja täytyy olla joka lähtöön!!! Eihän siitä tule mitään, jos tulee kamala inspiraatio tehdä jotain eikä lankaa löydy... :)
Käyhän taas pistäytymässä!

Anonyymi kirjoitti...

Olipa hyvä löytö tämä blogisi! Mukavaa luettavaa ja hyviä kuvia, vähän olet turhan vaatimaton! :) Pitikin het lukaista koko blogi läpi alkuun asti - ja heti tuli inspiksiä itellekin, mm. miten en oo edes tullut ajatelleeksi valkoisella ja liukuvärjätyllä raidoittamista? tuo näyttää niin hyvältä että pakko itekin kokeilla! (niinku ei ois jo 5-6 "pakko tehdä" työtä jonossa ;)...)

Kiitos kun pidät blogia, jään mielenkiinnolla seuraamaan!

-Annukka, myös siellä neuloosin tartuttaneella mökkireissulla ollut :)

Martta kirjoitti...

Kiitos, Annukka!
Olipa mukava lukea kommenttisi!
Ja mukava sekin, jos blogini vaikuttaa kivalta ja siitä saa inspiksiä. Se on sitten täyttänyt odotukseni! :)
Nyt on blogissa ollut kovin hiljaista, mutta eiköhän se piristy, kun tämä elämä vähän rauhoittuu.