maanantai 11. maaliskuuta 2013

Kummallinen kärpänen?

Viime viikolla minulla oli täällä lomalla ihana neitokainen. <3  Neiti on lähdössä ulkomaille lomalle pikapuoliin ja tarvitsi sinne hellemekkoja. Hän pyysi minulta, että voisinko vähän neuvoa häntä ompeluhommissa. Siis Ompelu, joo?!?! Oon ommellu ite viimeksi joskus vuosia sitten ja silloinkin suoraa saumaa... No, lupasin kuitenkin NEUVOA, en ommella. Noh. Neiti ompeli mekkoja oikeastaan juurikaan neuvomatta. Jotain vinkkejä ehkä osasin antaa ja jopa muutaman sauman ommellakin. Torstaina neiti lähti kotiin mekkoinensa ja mulle jäi keittiön pöydälle saumuri ja ompelukone. Ajattelin laittaa ne pois joskus. ;)


Perjantaina koneet vaivasi siinä pöydällä jonkin verran, mutta annoin silti olla. Heiluttelin puikkoja, kun samainen neiti osti langat ja pyysi tekemään hänelle pitkävartiset villasukat palmikkokuviolla. Niitä oli mukavan koukuttava kutoa. Lauantaina sitten tapahtui jotain tosi kummaa. Mua puraisi pahemman kerran ompelukärpänen. Ihan oikeasti!! Kaivelin kangaspalasia varastosta ja aloin ommella. Olen ostanut nämä kangaspalat joskus syksyllä, että ompelen niistä kangaskasseja omaan käyttöön. Nyt niitä sitten alkoi valmistua.


Tässä ollaan vielä suunnitteluasteella. Mistäkähän sitä osais lähteä liikkeelle...Työvälineet piti kaivella esille naftaliinista. Sitten mentiin...  Siinäpä ensimmäiset valmiina. Vielä jatkui innostus. Ei kun toisen kankaan kimppuun. Näissä on mielestäni tosi kaunis kuvio.Malli on suoraan omasta päästä, suorat kappaleet, mahdollisimman yksinkertaiset, ettei heti mee sormi suuhun. :)  Näiden pienten laukkujen kantohihnojen kääntämisen kanssa meinasi mennä hermot. Oli puikko ja pinsetit apuna ja silti oli hankala, mutta sainpahan käännettyä.Lauantain aikana sain ommeltua yhteensä 4 erikokoista kassia. Yhden niistä lupasin ystävälleni, yksi jää itselleni ja kaksi pienintä menee lahjalaatikkoon odottelemaan sopivaa lahjottavaa. Sisko tilasi itselleen/perheelleen kaksi isoa kassia... Ystävät ja tuttavat pitäkää varanne... Näyttää siltä, että tämä hullaannus saattaa jatkua.  ;)


Kyllä on mukava, kun saa jotain ompelemallakin tehtyä. Se harrastus on ollut niin pitkään jäissä tämän istumisen hankaluuden kanssa. Kyllähän se kipuja nytkin tuo, mutta kuitenkin pystyn tekemään jotain. :)

Katsotaan, miten tästä eteenpäin.  ;)
Mukavaa alkuviikkoa teille!

Martta

5 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Voiskohan se kärpänen lennellä tänne meillekin päin :) Alkaa jo alimmaiset ompelua odottavat kankaat kohta homehtua kaapissa =)

Anonyymi kirjoitti...

Ihania. Kasseja ei oo koskaan liikaa. Ja mikä parasta, minäkin saa yhden kassin Kiitos jo etukäteen!

-Sandra-

Martta kirjoitti...

Sude: Minäpä alan hätistellä sitä sinnepäin jo välillä. Ei näitä kasseja ihan kauheasti kuitenkaan tarttis...
Onneksi on tuollaisia ystäviä ja siskoja, jotka huolii ylimääräisiä vähemmäksi. ;)
Mulla nimittäin on puolivalmiina taas kolme erikokoista kassia. Niistä enemmän, kunhan valmistuvat. :)
Sandra: ole hyvä! Tänään saatkin sitten valita, minkä haluat. :)

systerisi kirjoitti...

Iltaa !

Olipa kivoja kasseja. Mikä mahtaa olla niiden hinta ?

t.Systeris Iistä

Martta kirjoitti...

Iin systeri:
Mukava, kun poikkesit blogiini! Kassien hinta on vähän riippuvainen kankaiden hinnasta ja koostakin. Tämän postauksen kassit on jo hyvässä käytössä, mutta kankaita on vielä. Minkä kokoista kassia tarvisit?
Martta