perjantai 8. helmikuuta 2013

Sytomyssy2

Edittiä: korjailin virheitä...  
Edittiä vielä: lisäsin muutamia linkkejä
Ensimmäisen myssyn valmistuttua penkasin taas lankakasojani ja löysin Novitan Cottonella kerän loppuja. Mistäköhän lienee minulle tulleetkaan? Lanka oli yllättävän kovan tuntoista kerällä. Uskalsin kuitenkin aloittaa siitä sytomyssyä ajatellen, että kyllä se huuhteluainekylvyssä pehmenee. Ja niinhän siinä kävikin.Tällä kertaa en tehnyt ihan tylsää sileää neulosta vaan neuloin joka kuudennen kierroksen nurjana. Siitä tuli tuollainen raitakuvio. Tosi yksinkertainen malli tälläkin kertaa. Tästä myssystä tuli aika sopiva omaan päähäni. Lankaa tähän meni 45g. Puikkoina tutut KnitProt 4,5mm.


Tulin tänään Ouluun ja kävin sitten Lankamaailmassa "haistelemassa" uusia juttuja ja alennuksia. Samalla jätin myssyt keräyslaatikkoon. Sainpahan minäkin aloitettua sytomyssyjen teon. :)  Lankamaailman tytöt kysyi, haluaisinko lisää sytomyssylankaa. Heillä oli tällä hetkellä pussillinen lahjoituslankoja varattuna sytomyssyihin. Otin sieltä pari kerää Novitan Tennesee-lankaa, joten ei nämä viimeiset myssyt olleet mun "uralla". :)  Aivan siihen ystävänpäiväkeräykseen en varmasti niitä valmiiksi asti saa, mutta keräyshän täällä on jatkuva, joten vielä ehtii tekemään myssyjä.


Minua ei saisi päästä enää mihinkään kauppaan, jossa saattaa olla lanka-ale! Taas tuli kotiutettua lankaa (7V 2e, Isoveli 1,50e, Wool 1,40e... Kodin Ykkösessä, Cotton primevera lanka 1,90e Lankamaailmassa)

Täytyypä joskus kuvata ne tännekin muistiin. ;)

Leppoisaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille täällä pistäytyville!

Martta

2 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Lupaava alku sinullakin sytomyssyuralla! ;) Nuo nurjat raidat tekevät yllättävän mukavan vaikutuksen aivan yksiväriseenkin myssyyn.
Ai että 7V 2ekua kerä! Oliko värejäkin vai vain yksi tai kaksi rumaa? Mietin jo, pitäisikö ajaa minunkin Ouluun, hmh...

Martta kirjoitti...

Kiitos, Matleena!
Kolmas myssykin on jo valmiina. Vielä pitäisi kuvata se. Näihin vissiin jäi vähän koukkuun... ;) Mutta eipä se huono koukku olisikaan.

Anteeksi, kun kommentti lanka-asiasta tulee vasta nyt, mutta siellä oli tosiaan vain yhtä väriä, tummaa ruskeaa, tarjolla. Minusta se oli kuitenkin ihan mukavan sävyinen ruskea. Postaus asiasta putkahtaa ihan kohta. ;)