tiistai 15. lokakuuta 2013

Olinhan siellä minäkin

Käsityömessuilla Oulussa nimittäin. Ja oikein molempina päivinä! :)

Lauantaina aamupäivän tungoksessa mietin muutaman kerran, että olikohan tänne ihan pakko just nyt tulla, mutta eipä malttanut odotella pidempään. ;) Moni muukin oli kai ajatellut samoin.

Monenlaista kivaa ostettavaa sieltä löytyikin ja ideoita vielä huimasti enemmän. Kun vain muistaisi vielä sitten, kun on aikaa ja mahdollisuuksia tehdä niitä. Täytynee ostaa/tehdä/etsiä sellainen pieni ideakirja, johon saisi kerätä kaikkia matkan varrelta mukaan tarttuneita ideoita talteen. Siinä olisi sitten niitä valmiina toteutettaviksi, jos joskus meinaa olla tekemiset mietinnässä.

Laitanpa tähän kuvapläjäyksen langoista ja tarvikkeista, joita messuilta tarttui mukaan.


Alize-lankaa ja koukkuamiskoukku 11,5mm. Tästä olisi tarkoitus tehdä Kauhavan Kangas-Aitan ohjeella koukuttu koruhuivi. (Tai kaksi, jos sen ensimmäisen saa joskus valmiiksi. )


Nämä Hjerter Nissegarn-akryylilangat hyppäsivät vähän ennalta arvaamattomasti syliini Lankamaailman osastolta hintaan 0,90e/kerä. Värit oli jotenkin niin kauniit, ettei niiden huutelulle voinut ummistaa korviaan... Langat tuntuvat myös erittäin mukavalta siliteltynä. Jotain näistä varmaan tulee, joskus. 


Lisäksi ostin yhden virkkuukoukun, muutaman metrin kiepin heijastinnauhaa ja pussin pieniä magneetteja. Suunnittelen jääkaappimagneettien tekoa, kunhan saan siihen jonkun kivan idean. 

Eikä se shoppailuinto tähän loppunut. Seuraavaksi menin Kärkkäiselle katselemaan muutamia puuttuvia juttuja messuilla syntyneisiin ideoihin. Hain muunmuassa puuhelmiä, vähän erilaisia ja eri kokoisia kohtuullisella hinnalla vieläpä. Helmiä ei löytynyt, mutta lankaa sitä vastoin löytyi. Yllättäen... Ostin nämä kaksi kerää Dropsin Karismaa yhtä tiettyä projektia varten. Toivottavasti saan joskus tehtyä, että voin teille niitä täällä näyttää. Lisäksi Kärkkäiseltä mukaan lähti ohutta siimaa, hakaneuloja, ohutta hopeoitua metallilankaa, "avaimenperärinkuloita", pari pikkuista virkkuukoukkua ( koot 1,25 ja 1,75mm) sekä rintaneulapohjia.
Helmiä ei sitten löytynyt sopivia...


 Tässä koko lasti yhdessä kuvassa:


 Sitten vielä poikkesin Halpa-Halliin kokeilemaan onneani helmien suhteen. Sielläkin valikoima oli aika kehno. Löysin kuitenkin jotain, lankaa tietysti! Neljä kerää kympillä Novitan Jenika-lankaa (100% akr.) Tämäkin tulee erääseen projektiin...

  

Monenlaita tuli siis hamstrattua, mutta on niille jo jotain suunnitelmia tehtynä ja lisää varmasti ideoita syntyy tämän viikon aikana. Olen menossa keskiviikosta perjantaihin kestävälle käsityö- ja askartelukurssille! Siellä tulee olemaan monenlaista mukavaa työpajaa tiedossa! Siskoni S minut sinne houkutteli ja seuraksi saamme myös veljeni J:n vaimon A:n. Siitä tulee varmasti hauskaa! Osallistujia kyseiselle kurssille on tulossa vain 10, mikä on minusta erittäin hyvä määrä. Jokainen saa varmasti yksilöllistäkin ohjausta ja neuvoja.

Kameran pakkaa laukkuuni kaiken muun materiaalimäärän joukkoon ja huomenna startataan liikkeelle. Kerron teille tuloksia sitten kurssin jälkeen, jos siellä ei pääse bloggaamaan. ;)

Sitä ennen laitan vielä uuden postauksen sunnintain messuannista.

Oikein mukavaa iltaa sinulle!

Martta

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei mukava nähdä kirjoituksiasi.
Löysin plogisi.Kiitos.t.kirsti

Sude kirjoitti...

On siinä sinulla vähäksi aikaa taas materiaalia :) Voi kun pääsis tuommoiselle kurssille, laitathan oikein paljon kuvia ja vinkkejä sieltä sitten minullekin =)

Martta kirjoitti...

Kirsti: Mukava, kun löysit tänne! Tervetuloa uudelleen.

Sude: On minulla kyllä materiaalia. Siitä ei pitäisi minkään rojektin jäädä kiinni. ;) Minä yritän muistaa kuvailla ja kertoilla uusista ideoista, mitä sieltä tarttuu mukaan. Pysyttelehän kuulolla. :)

Anonyymi kirjoitti...

Oikeen, oikeen antoisaa ja rentouttavaa kurssia teille! Kumpa voisin olla mukana...

Mukavasti on tullut käsityö"värkkejä" sulla hommattua.

:) -SannaS-