sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Kurssin antia, osa 2

Seuraavana aamuna tukevan aamupalan jälkeen pääsimme lankapajan kimppuun. Lankapajassa me osa keskityimme koukkuamisen opetteluun, osa kutoi nauhaa sellaisella "nauhankudontalaitteella", osa virkkasi matonkudetta tai neuloivat jotain. Ihanaa tuolla oli juuri se, että kaikkien ei ollut "pakko" osallistua joka työpajaan. Pystyi keskittymään niihin, mitkä kiinnosti eniten, mutta ideoita pystyi hakemaan vähän jokaisesta materiaalista ja työtavasta. Kamera ei monesti muistunut mieleen tai osunut käteen, mutta onneksi jotain sain kuvatuksi.

Nuorin meidän kurssille osallistujista oli vasta 9-vuotias, mutta erittäin innostunut ja taitava neiti! :) Hän oli erityisen innostunut tuosta neulotusta nauhasta. Nauhasta tehtiin monenlaisia koruja. Laitan taas tässä ensin kuvia ohjaajien valmiista mallitöistä ja sitten kurssilaisten tuotoksia.

Pieni "neulekone"
Tässä puro-langasta tehtyjä nauhoja letitetty hienoksi, näyttäväksi koruksi. Nämä villalangasta neulotut nauhat ovat myös kuulemma todella hyviä niskan lämmittäjiä, jolla sellaista paleluongelmaa on.


Nauhaan voi sisälle ja/tai päälle pujotella helmiä. Sellaisia tässä moneen malliin... 

 Kivoja väriyhdistelmiä
Seuraavaksi sitten kurssilaisten tekemiä koruja.
Musta-kultaisesta langasta tehty koru oli tosi kaunis luonnossa! Kuviin on niin hankala saada vangittua sitä oikeaa väriä ja sävyä. Kelta-oranssisävyinen koru oli myös tosi kaunis ja ihan omistajalleen sopiva väri. Huovutettu apina pitää korusta huolta.  :)
Todellakaan kaikista tuotoksista en ehtinyt kuvia ottaa, mutta joitakin malliksi.

Koukkuaminen olikin tosi koukuttavaa puuhaa. Luulin, että en saisi montakaan riviä koukutuksi, mutta teinkin koko huivin valmiiksi asti heti seuraavana päivänä!
Ensin tein mallitilkun opettajan neuvosta. Sellainen on mulle melko tuntematon käsite, mutta opettajaahan pitää totella... ;) 
Tämän verran maltoin kokeilla ja sitten piti päästä jo oikeaan työhön käsiksi. 


Tämä lanka on peräisin Oulun käsityömessuilta pari viikon takaa. Ja koukkukin tuli hommattua sieltä. Huivin (koukuttu koruhuivi) mallin otin Kauhavan Kangas-Aitan sivuilta. Ensin yli kahdensadan ketjusilmukan virkkaaminen laskeminen tuntui niin työläältä, mutta nopsasti se kävi. Ensimmäinen kierros, keräysvaihe, oli aika työläs, mutta sitten paluuvaihe oli yhtä juhlaa. :)  Seuraavat kierrokset tuntui joutuvan erityisen nopeasti. Luulin koukkuamista huomattavasti vaikeammaksi hommaksi, mitä se loppusissaan oli. Mutta niinhän se monesti on, että harjoitus tekee mestarin. En kuitenkaan luule olevani vielä yhden huivin jälkeen mestari, mutta ainakin tekniikka tuli tutuksi. ;) Todistuskappale tässä:

TYKKÄÄN!

Toiset opettelivat lapasten/rannekkeiden koukkuamista. Tässä yhdet malliksi:

Tosi raikas väriyhdistelmä mielestäni. Langat näkyy olevan vielä päättelemättä, mutta niitähän kerkiää kotona kurssin jälkeen päätellä. ;)  Siellä oli kova kiirus opetella ja omaksua niin paljon kuin mahdollista.

Tässä vielä toisen ohjaajan tekemä kukkaro koukkuamalla. Kaunis!Matonkuteista tehtyjä näimme myös monenlaisia. Mm. lapsen takki, joka oli vuoritettu, laukku, nalle, koreja, useita mattoja...Ihania ideoita saimme kyllä todella paljon. Toivottavasti ne pysyy hatarassa päässä! Tein siellä kurssilla kyllä myös siihen vaivaan apuvälineen, mutta se jäi ihan vähää vaille valmiiksi... ;)  Siitä siis myöhemmin.

Jatkoa seuraa vielä näille kurssipostauksille... Toivottavasti ette kyllästy. :)

Ihanaa pyhäpäivää!


Martta

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

laitahan "muistiavusta" sitten kuva kun saat sen valmiiksi! minä innostuin kovasti, mulla on jo yks valmis ja kaks tekeillä sitä lajia, mun sisarusten joululahjoiksi mahdollisesti menossa. :)

-annukka

(ps. päättelemättä yhä :D)

Martta kirjoitti...

Annukka: Laitan siitä kuvia jo vähän ennen, ku se on valmis ja sitten uudestaan valmiista. ;) Ne on tosi ihania lahjoiksi! Olispa mukava nähdä sinun muutkin toteutukset. :)
Ja ne ehtii päättelemään joskus... ;)

Mari kirjoitti...

Aivan ihana koukuttu huivi! ja kauniit värit. Osaiskohan sitä itse joskus tehdä tuollaisen.. Ps. Sinulla on tosi mukavan oloinen blogi ja mitä suloisin blogikoira! :)