sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Sunnuntai-illan mietteitä

Viime aikoina käsityöt on ollut vähän sivuosassa, mutta olen sitävastoin tehnyt lankaostoksia, kun hyviä tarjouksia on tullut vastaan. Laitetaanpa niitä tänne teille ihmeteltäviksi. Ylimmät seiskaveikat on Citymarketin tarjouksesta 3 kerää kympillä. Värit oli mennyt jo aika vähiksi, kun sunnuntai-iltana ehdin katsomaan niitä. Mutta hyviä värejä nämäkin!


Nostalgia-kerät ja keväänvihreät Nallet taas oli tarjouksessa Muhokselle avatussa uudessa Halpa-Hallin myymälässä. Sinnekin piti mennä lankojen perässä. ;)  Siellä 7V Nostalgia 2 kerää /6e. Tarjouksessa vain tämä väri. Nallet oli 3 kerää kympillä.Lupasin jossakin kurssipostauksessa tuoda teille näytille myös paperinarupallot, jotka kuvasin siellä kuivumassa olevina. Tässä ne ihan kuivina ja ilman ilmapalloja. :)


Kivannäköisiä näistä mielestäni tulikin. Pitää vielä miettiä näille sopivaa käyttötarkoitusta. Suunnittelin ne ensin valosarjaan, mutta täytyy kokeilla sopiiko ne siihen tarkoitukseen.

Kurssin opettajalla oli myynnissä hirrrrveän iso kassillinen erilaisia solkia. Ostin niitä nipun erilaisia, ku halavalla sain. ;) Kyllä niillekin varmaan jostain se käyttötarkoitus löytyy. Muutamia juttuja on mielessä niistäkin, kunhan jaksaisi toteuttaa. Monenlaisia sieltä läjästä löytyi, kun vaan jaksoi penkoa. Tässä saaliini. :)
Yksi uusi "harrastus" meinaa myös nostaa päätään täällä. Nimittäin korujen teko. Tällä hetkellä se vielä rajoittuu lähinnä puuhelmiin, mutta saapi nähdä, miten näiden kaikkien ideoiden ja harrastusten kanssa kohta käy. Mutta samapa tuo, mitä sitä päiviensä täytöksi tekee. Harrastaa sitten kaikkea, mikä sillä hetkellä sattuu innostamaan.

Näissä koruissa on käytetty sitä lankanauhaa, josta kerroin jo jossain kurssipostauksessa. Eli tämä juttu. Mielestäni ihanan erilaisia ja raikkaita noista kirkkaista helmistä toteutettuina. Kädentaitomessuilta ostin myös puuvillanauhaa koruja varten ja siitäkin on tullut joitakin koruja tehtyä. Osa vain lähti ystäväni matkaan ennen kuin ehdin niitä edes kuvata. :)Sitten "kirjalöytö". Monessa paikassa olen nähnyt ja kuullut tästä kirjasta hyvää. Olen monesti ajatellut lainata tämän kirjan kirjastosta, mutta en ole vain muistanut. Nyt siskoni antoi sen minulle pitkäaikaiseen lainaan. Hän ei kuulemma osaa tällaisia virkata, joten minä saan virkata hänenkin tarpeisiin, jos hän jotain tästä tarvitsee. Kiitos, sisko lainasta jo nyt! Ihmeellisintä oli se, etten ole siskolleni tästä kirjasta ollenkaan puhunut, mutta ajatuksemme osui nyt näin hyvin yhteen. :) Hän oli jo kirjaa hankkiessaan ajatellut antaa sen minulle. En ole vielä ehtinyt juuri paneutua kirjaan, mutta enköhän ehdi sitäkin katsella, kunhan tämä tilanne tästä tasoittuu.Sitten vähän valitusta: Käsitöiden eteneminen on ollut nyt tuskastuttavankin hidasta. Tuntuu, että kurssin jälkeen ideoita pursuaa päässä niin paljon, ettei oikein tiedä, mistä aloittaisi. Toinen isompi syy tähän tekemättömyyteeni on ihan muu. Lääkitystäni (jota on ihan kohtuullisen paljon) on nyt viime aikoina muokattu jonkin verran ja se on nyt viimeiset päivät tehnyt oloni tosi kurjaksi! :( Päivät on mennyt ihan maatessa ja jotenkin selviytyessä. Yöt sitten menee pyöriskellessä. Päivälläkään en saa nukuttua juurikaan, mikä on minulle ihan vierasta. Muutama viikko sitten jollekin valittelin, että menee yöt ja päivät nukkuessa, mutta nyt asia on ihan päinvastoin. Jospa tämä nyt tästä pikkuhiljaa alkaisi korjaantua. Muutokset on nyt tähän toviin tehty, joten toivoa sopii, että olo korjaantuu. Aikansahan se vaan tahtoo ottaa. Se siitä valituksesta!

Teitä kävijöitä on ollut täällä ihastuttavan paljon! Jokaisesta olen ollut innoissani. Toivon, että jättäisitte myös vähän puumerkkiä itsestänne, että tiedän, ketä kaikkia täällä pyörähtää. Suurkiitokset niille muutamille, jotka ovat kommenttejaan jättäneet. Ne ovat olleet ISO ilo minulle!!

Oikein mukavaa ja touhukasta tulevaa viikkoa teille kaikille täällä pistäytyville!!

Martta

6 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Sama "vika" täälläkin. Pää pursuaa niin paljon ideoita ja joka päivä tulee aloitettua jotain uutta. Niimpä kaikki paikat on täynnä keskeneräisiä töitä, kun mitään ei tahdo ehtiä tekemään valmiiksi asti =D

MariJ kirjoitti...

Kivan värisiä paperinarupalloja olet tehnyt! :) Minulla oli tuo samainen kirja, jonka sait siskoltasi, mieheni tykästyi siihen kirjaston hankinnassa työskennellessään, joten ostin sen hänen toivomuksestaan (hän olisi halunnut minun tekevän siitä tuon kannen talitintin), mutten sitten kuitenkaan osannut siitä alkaa tekemään mitään, niin myin kirjan pois. Nykyään yritän ostaa käsityökirjoja mahdollisimman vähän, kirjastosta saa lainaksi kaiken tarvittavan. :)

Anonyymi kirjoitti...

tsemppiä ja voimia tosi tosi paljon että selviät muutoksista ja mullistuksista! <3 sama "ideaähky" meinaa vaivata täälläkin, kun kaikkea tekisi mieli tehdä mutta aika ja materiaalit loppuu eikä yhtään sitäpaitsi tiedä mistä edes aloittaisi... niitä tuikkukuppienkeleitä olen tehnyt puuskittain, vaikeaa on saada niistä huolitellun näköisiä - miten se näyttikin niin helpolta? aion kuitenkin saada aikaan täksi jouluksi enkelikoristeet kuuseen (tai muualle, mieltä ehtii viel niin monesti muuttaa).

mukavaa loppusyksyä ja niin kiva kun jaksat postailla! <3

-annukka

Anonyymi kirjoitti...

tuo kirja virkkauksesta herätti minun uteliaisuuteni. kirjastoon tuli asiaa :)
jaksamisia ja
kiitos mukavasta blogista

:) Pirjo

Martta kirjoitti...

Kiitos, Sude, MariJ, Annukka ja Pirjo kommenteista!
Sude:Ideaähky on ollut kyllä melkoinen tuon kurssin jälkeen, mutta mullapa on aikaa virkata ja värkätä, kunhan vain olisi aina voimia. Keskeneräisiä kyllä on vähän joka puolella, mutta jospa ne joskus sitten valmistuu tai siirtyy johonkin pimeään loukkoon piiloon. ;)

MariJ: Kiitos! Tykkäsin itse noista väreistä, että ne on mukavan raikkaita. Kirjaa en edelleenkään ole juuri ehtinyt selailla, mutta ihan kivalta vaikuttaa äkkiä. Kirjasto on kyllä ihan parasta, kun sieltä saa melkein mitä vaan, jos jaksaa vaan ahkerasti käydä ja joskus odotellakin.
Annukka: Iso kiitos! <3 Olo alkaa ehkä jo hiukkasen olla paremmalla puolella. Jospa ei tulisi enää takapakkeja. Se enkelin teko kyllä näytti helpolta, mutta mutta... En ole uskaltautunut edes kokeilemaan. ;) Muutakin on ollut teon alla. Tulenpa sitten kattomaan teidän hienoa kuusta! :)
Pirjo: Käyhän lainaamassa kirja. Kiitos! Mukava kuulla, että viihdyt blogissani. :)

riikuska kirjoitti...

Paperinarupallot näyttävät kauniilta! :) Uskon, että saat tehtyä kauniin valosarjan niistä. Kaupassa näytti olevan joku sen tyylinen valosarja myynnissä, mutta minusta ne pallot olivat liian tiheitä, valo oli piilossa pallon sisällä.