perjantai 27. syyskuuta 2013

Tule meillle vaan, meillä leivotaan...

...tänään, leivottiin kyllä eilenkin ja viime viikolla oikein reilummastikin. Huomenna ei ehkä sitten enää leivota. ;)

Tänää tällaista:


Tämä siis vielä uuniin menossa. Helppo arvata... tietenkin se perus perus suklaapiirakka, mokkapalat. Rakkaalla lapsella on varmasti vielä monta muutakin nimeä.

Tässä mun urhea ja reipas apulainen! Koskaan ei ole vielä valittanut, hoitaa hommansa hyvin, aika äänekäs on, mutta kyllä sen kestää. ;)  Eli Kenwood chef.  Olen hankkinut sen muutamia vuosia sitten. Sen jälkeen leipominen on ollut ihan mukavaa. Ennen siis yritin tuhertaa pelkän käsivatkaimen ja kauramoottorin turvin. :)
Eilen tein pikkuleipiä, kahdenlaisia. Pursottelin suklaaruusukkeita, jotka olikin tosi nopea ja helppo homma niihin toisiin verrattuna.


Illalla myöhään laitoin vielä "suklaasilmän", että olisivat kauniimman näköisiä. En muistanut kuvata ennen kuin vasta paketissa. Anteeksi siis vähän huono kuva.Vasemmalla kuva ilman salamaa. Siinä luonnollisemmat värit. Oikealla näkyy muuten vähän paremmin, mutta aika vaaleina. ;)
Onneksi näitä kaikkea ei tarvi itse syödä!! 

Toisenlaiset pikkuleivät, herrasväen leivät, olikin sitten työläämpi juttu. Taikina on pehmeää ja tarttuvaista, mutta jos laittaa lisää jauhoja, se murenee eikä kauliudu kunnolla. Aika taiteilua se oli, mutta sainpas pienen pieniä vetureita tarpeellisen määrän. Lopusta murustuvasta taikinasta tein itselle mustikkapiiraan, mutta sitä en viitsinyt tänne kuvata. Oli vähän ruman näköinen, mutta maku oli ihan hyvä. ;)


Täytin nämä veturit vielä vadelmahillolla ja laitoin kaksi vastakkain. Siksi molempiin suuntiin ajelevia vetureita tarvittiin. Niistä unohtui ottaa kuva valmiina, mutta eipä se juuri näistä erotu. Olishan noihin ollut mukava värkätä jotain koristusta, mutta tilaaja pyysi nimenomaan kananmunattomia pikkuleipiä, joten pikeerit ynnämuut sai unohtaa.

Nämä kaikki oli siis tilaushommia. Lauantaina kastetaan pienet kaksospojat, joiden ristiäisiin heidän mummunsa nämä tilasi. Toivottavasti tilaaja ja syöjät ovat tyytyväisiä.Viime viikolla leipastiin porukalla (minä, ystäväni S ja veljeni vaimo U) sitten vähän isommasti! Perjantaina oli paikallisella ammattikoululla syysmyyjäiset ja sinne sitten yritettiin saada myytävää kasaan. Hyvin onnistuttiinkin, mutta asiakkaita olisi saanut olla enemmän paikalla. Ehkä perjantai oli siksi huono päivä. Aikaisemoina vuosina ne ovat olleet lauantaina ja leivonnaiset on melkein riistetty käsistä. Nyt ei mennyt ihan niin hienosti, mutta mitään ei kuitenkaan jäänyt. Muutama puhelinsoitto "luottoystäville" pelasti meidät. ;)

Tässä muutamia tunnelmakuvia sieltä markkinoilta. Leivonnaisia OLI reilusti! Piirakoita, kakkuja, pullapitkoja, kääretorttuja... 

Kinderpiirakka


Herkkumaustekakku kuorrutettuna


Lisäksi mulla oli jotain käsitöitä matkassa, mutta laitanpa siitä oman juttunsa.

Tässä se tämän postauksen ensimmäinen tuotos jo melkein valmiina:


Painelen vain sydänmuotilla tuon valmiiksi annospaloiksi, tilaajan toivomuksen mukaisesti. 

Oikein ihanaa perjantaita ja viikonloppua Sinulle!

Martta

3 kommenttia:

riikuska kirjoitti...

Aaahh, miten ihania leivonnaisia! :)

Martta kirjoitti...

Kiitos, riikuska!! :)

riikuska kirjoitti...

Kuule, jäi nuo sinun suklaaruusukkeet niin mieleen, että olen miettinyt niitä koko päivän! :) Onko niiden resepti salainen vai olisiko sitä mahdollista saada? Oikeastaan mä haluaisin kokeilla jotain vaaleita pikkuleipiä tuolla samalla idealla, pursottamalla.