sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Trikoomatto

Moikka kaikille blogini lukijoille ja muillekin kurkistelijoille!  ;)

Elokuun loppupuolella sain valmiiksi tämän maton. Se on ollut työn alla keväästä asti.Onnekseni tilaaja oli pitkämielinen ja antoi anteeksi viipymisen. :)
Moni lukija saattaa muistaakin, että toukokuun lopulla olleen olkapääleikkauksen jälkeen maton virkkauksen ja muutkin käsityöt sai "unohtaa" muutamaksi viikoksi kokonaan. Senkin jälkeen piti edetä varovasti ja hetki kerrallaan virkaten. Välillä neuloin sukkia. :)


Matto oli hankala kuvattava. Liiallinen auringonvalo haalisti värejä. Kude oli vähän epätasaista väritykseltään, mutta noin suuria eroja siinä ei kuitenkaan ollut. :)
Mallihan on varmasti kaikille tuttu Kauhavan Kangas-Aitan juhannusruusu
Koukku oli 10mm ja kudetta meni vähän vajaa 4kg. Halkaisijaltaan matto oli n.130cm.
Matto koristaa jo siskoni perheen uutta kotia. <3

Nyt on puikoilla sukkia. Onkohan mulla joku pulma, kun neljä(!!) sukkavartta odottaa kantapään tekijää?? Ei kai suinkaan... ;)

Ensi viikolla on luvassa leipomista. Paikalliset syysmarkkinat on perjantaina ja sinne on pöytä varattuna. Ajattelin tehdä kakkuja ja piirakoita ainakin. Katsotaan, mitä muuta sinne pöytään ilmaantuu... :)

Oikein mukavaa alkavaa viikkoa Sinulle!

Martta

3 kommenttia:

Simpura kirjoitti...

Kaunis matto. Itse en ole vielä tuota mallia saanut aikaiseksi, mutta ehkä joskus:)

Anonyymi kirjoitti...

tuo on kyllä nätti malli, nuo reikäraidat tuo mukavasti väljyyttä niin tummallakaan kuteella ei näytä liian raskaalta. millonhan tuota sais ite taas virkattua jotai...
lähtisitkö muuten Ranualle kuukauden päästä? ite menen jos J saa pekkasta että voi hoitaa muksut.
-annukka

Martta kirjoitti...

Kiitos Simpura ja annukka!
Tykkään itsekin tuosta mallista. Olen vielä vähän muokannut keskiosaa "väljemmäksi", ettei tosiaan ois liian raskaan näköinen.

annukka: Mielelläni lähtisin Ranualle, mutta pitää miettiä tuota budjettia vielä... ;)