sunnuntai 25. elokuuta 2013

Loppukesän mietteitä

Heipparallaa taas pitkästä aikaa!

Tarkoitus on ollut päivittää blogia vähän tiuhempaan, mutta tämä kesä kaikkine menoineen on mennyt niin äkkiä. Perässä ei meinaa tässä ajankulussa oikein pysyä. Nythän on jo elokuun loppupuoli! Hui! Syksy tulee ihan kohta...

Sen verran palaan vielä heinäkuun tuotoksiin, että saan esitellä tämän viimeinkin! Nyt se on valmis! Tykkään!!  :) Aloitin tämän joskus viime vuoden huhti-toukokuussa. Reilu vuosi tätä tehdessä siis meni. Oikeasti silloin kuin tämä oli aktiivisesti käsillä, valmista tuli reilusti. Mutta viime talveksi puuvillaneule juuttui jonnekin villasukkaneulonnan alle. Keväällä taas otin tämän esille. Sitten tuli olkapääleikkauksen aika, joten taas tuli taukoa. Nyt sain kuitenkin sen valmiiksi. Aiemmin en ole juurikaan tainnut isompia neuleita tehdäkään. Joskus nuorena olen kyllä ehkä pari villapaitaa tehnyt, mutta ne on varmaan ainoat laatuaan.
Lankana tässä oli Menitan Cotton Dream 100%% Egyptin puuvilla. Addin 4,5mm pyöröt oli eniten tässä työvälineinä. Mukavinta tässä oli, että tein tämän ylösalaisin-neuleena, jolloin jatkuva sovittaminen oli mahdollista. Eikä tarvinnut ommella niitä ikäviä saumoja! Ei varmaan jää ainoaksi tällä ohjeella tehdyksi! Langan menekki yllätti positiivisesti: vain 510g. Koko on kuitenkin tosi reilu. ;) Minulle jäi siis noin 180g tätä lankaa vielä. Siitä voisi jotain kivaa neuloa, mutta mitä?


Sen verran poikkesin neuleohjeesta, että kehittelin ja liitin hihansuihin ja helmaan pitsiä Dropsin ohjeen (ohje139-12)  mukaan. Se mielestäni vähän keventää.


Elokuun alkupäivinä vietin taas aikaa marjahommissa. Ensin mustikkametsässä, (josta selkäni ei tykännyt sitten ollenkaan!) ja sitten vielä siskon marjamailla vattuja ja punaherukoita poimien. Niiden poimiminen on mukavaa, kun ei tarvitse kovin paljon kävellä. Marjat kasvavat enemmänkin pienellä alueella. Ja herukoita voi poimia vaikka istuen.Käsitöitä on syntynyt jo sen jälkeenkin, mutta niistä on sitten uuden jutun vuoro kertoa. Pysykäähän siis kuulolla. Jospa tämä nyt lähtisi päivittymään vähän useammin. ;)

Mukavaa viikonloppua!
Martta

3 kommenttia:

MariJ kirjoitti...

Hieno neulepaita! :)

Anonyymi kirjoitti...

vau! onpa mukavan näköinen, tuo pitsi tuo paitaan "sitä jotakin". muistahan käyttää sitä nyt ahkerasti! :)
-annukka

Martta kirjoitti...

Kiitos, MariJ ja Annukka, teille puserokehuista! Tykkään kyllä itsekin lopputuloksesta. :)