tiistai 22. toukokuuta 2012

Lisää entisiä...

Tiskirättejä on viime aikoina neulottu vähän siellä sun täällä. Minunkin siis piti sitä kokeilla. Aloitin ensimmäisen jo joskus syksyllä, mutta valmiiksi sekin tuli vasta 7.2.12. Lankana käytin siinä Novita Bambua (68%bambu, 32%puuvilla) Koko oli noin 20x22cm, 55 silmukalla ja 3,5mm:n puikoilla siihen meni lankaa n.25g. Siitä tulikin aika sopivan kokoinen. Hyvin sillä pyyhkii ja voisi tehdä lisääkin, kunhan ehtisi.Seuraavaksi taisin taas laittaa puikoille huivin. Sen tein ystävälle turkoosi-valkoisesta liukuvärjätystä Järbo Garn Stella-langasta (10%mohair, 10%villa, 80% akryyli, 100g=n.550m) Puikkoina taas Addin 5,5milliset pyöröt. Mallina tuttu revontuli. Aloitin sen 5.2.12 ja sain valmiiksi sen ystävänpäivänä. Mielestäni tein sen aika nopeasti. Langassa oli aivan ihanat sävyt ja jotenkin se passasi mielestäni juuri tähän malliin. Harmittavasti lanka loppui pari kerrosta ennen päättelyä, mutta löysin laatikoistani valkoista Rose Mohairia. Siitä sain tehtyä puuttuvat kerrokset ja päättelyn. Eikä siitä varmaan kukaan tiedä, että lanka on eri ihan lopussa, jos ei siitä mainitse. Lankana nämäkin oli oikein mukavia huivilangaksi. Ennen pingotusta sain huivin mitoiksi n.65x135cm, pingotuksen jälkeen siitä tuli n.70x160cm. Ihan mukavan kokoinen huivi! Malli oli ihana neuloa ja varmasti tulen sen jossain vaiheessa ottamaan uudestaan teon alle. Tykkäsin!!Näiden kutomisten välissä olen virkannut mattoja trikookuteesta. Ensimmäisen tein kummipojalleni kihlajaislahjaksi marraskuussa 2011. Se oli luonnonvalkoisesta kuteesta virkattu ja halkaisija suunnilleen 120cm. Siitä en muistanut ottaa kuvaa, mutta samalla mallilla olen tehnyt sen jälkeen useammankin.
Seuraava meni siskolle joskus joulukuussa. Se taisi olla aika lailla samankokoinen ja -mallinen kuin ensimmäinenkin. Siitä kuva tässä:Näissä on otettu mallia Kauhavan Kangas-aitan Juhannusruusu-matosta. Ihan tismalleen en ole ohjetta noudattanut. Mukava ja joutuisa malli tuo on virkata, mutta lopussa se käy aika raskaaksi käsille. Painoa näillä on kuitenkin useampia kiloja. Lisää mattokuvia seuraavassa. Jokaista mallia on jotenkin muokattu mieleiseksi. Nämä ovat menneet ystävän lattioita koristamaan.
Luonnonvalkoista mattoa on enemmän reikäiseksi muokattu. Ihan tyytyväinen olen lopputulokseen.
Omalle lattialle en ole vielä saanut tehtyä yhtään. Saapa nähdä, miten motivaatio riittää. Tällä hetkellä työn alla on yksi matto, joka tuntuu olevan ikuisuusprojekti! Kude on jotenkin kamalan ohutta ja sitä pitää virkata kaksinkertaisena. Lisäksi siinä on hirveästi solmuja. On se kuitenkin jo yli puolenvälin. Huh. Jospa sen saisi kohta pois käsistä ja pääsisi jatkamaan muita hommia. Kädet tahtoo väsyä ja kipeytyä virkkaushommassa. Siksi täytyy olla jotain muutakin tekemistä välillä. Sukkia siis pukkaa......


Ei kommentteja: