tiistai 22. toukokuuta 2012

Entisiä tekeleitä

Kauanpa meni, että ehtii tähän taas perehtymään. Huh! Puikot on kuitenki heiluneet ihan mukavasti ja jotain valmistakin on tullut. Tällä kertaa kuitenkin listaan näitä vanhoja juttuja suunnilleen "ikäjärjestyksessä". Onpahan sitten täällä muistissa.

Mun neuloosi taisi todella iskeä viime syyskuussa akkojen mökkilomalla. Siellä olikin tosi mukava ja antoisa viikonloppu kaikin puolin, Virkkaus tai kutomus oli siellä melkein jokaisen naisen käsissä ja valmista tuli!
Minä aloitin siellä vauvan neuletakkia (koko 68/74) Novitan Woolista (100% villa, 50g=n.135m), puikot 3,5mm. Mallin otin SK-lehdestä 2/2011. Valmiiksi se tuli marraskuussa. Sen jälkeen heti laitoin puikoille saman setin villahousut. Nekin ehti valmiiksi vielä ennen joulua, mutta lankojen päättely ja yhdistäminen jäikin sitten venymään molempien osalta. Se ei ole mun lempipuuhaa. Kutoa voisin vaikka kuinka paljon, jos vain joku ystävällisesti päättelisi langat...Kokonaan valmiina setti oli sitten 22.1.2012.
Yritänpä lisätä kuvan tähän siitä setistä.Ohoh. Se taisi onnistua...

Nuttu on ihanan A-linjainen. Se menee pitkään, kunhan ensin kääntää hihoja vähän lyhemmäksi. Housuissakin on kasvunvaraa lahkeissa ja nyöri vyötäröllä. Nekin menee varmasti aika pitkään. Nuttu painaa valmiina n.125g ja housut n.140g. Harmittavasti lanka oli eri erää molemmissa, joten pieni sävyero niissä on. Onneksi kuitenkin molemmat tuli sitten omasta erästään, ettei joutunut sekoittamaan eriä samaan vaatteeseen. (Housut Wool 580 erä 48864 ja nuttu Wool 580 erä 9922) Lisänä näissä on tietenki samaa
Woolia valkoisena. Lankana Wool on tosi mukava kutoa. Siitä on tulossa jatkossa lisää vauvaneuleita.

Seuraavaksi taisin ottaa puikoille Saaralle Eiku-huivin muunnoksen. Malli löytyi täältä internetin ihmeellisestä maailmasta. Se olikin ensimmäinen huivi, jonka olen neulonut. Sitä aloittelin 12.1.12 ja ihan valmiiksi se tuli 4.2.12. Lankana siinä käytin pätkävärjättyä Järbo Garn mini raggia (75%villa, 25% polyamidi, 100g=n.420m). Puikkoina oli Addin 4mm:n pyöröt. Niilläpä olikin tosi liukasta neuloa. Lanka oli ohutta ja tosi mukavan tuntoista. Valmiin huivin paino oli n.80g. Lankaa jäi siis pieni nöttönen pyörimään puuhakassin pohjalle. Voisinpa neuloa joskus toisenkin tällaisen huivin, mutta ehkä vähän erilaisesta langasta. Tästä tuli minun makuun vähän liian levottoman värinen. Tosi huono kuva ja kuvakulma huivista pingotuksessa. Toisessa kuvassa ehkä reunan pitsikuvio näkyy paremmin. Tästäpä tulikin pitkä juttu. Laitanpa seuraavaan postaukseen lisää näitä entisiä.

Ei kommentteja: