lauantai 19. heinäkuuta 2014

Hengissä ollaan

Pitkäksi venähti taas kerran bloggausväli. Lieneeköhän täällä ketään lukijoita enää? Kävijälaskurin mukaan teitä on aina joitakin. Kiitos siitä!

Viime postauksen lopassa lupasin esitellä jotain itselle tehtyä. Tässä ne ovat:


Neuloin ohkaisesta Viking Vilma-langasta (väri 631/ erä784) itselleni rannekkeet/hihan jatkeet.Puikkoina tutut 3,5mm Knitprot. Omistan aika paljon mustia tai tummia puseroita joissa on 3/4hihat. Joskus tarvii vähän käsivarsille ja ranteille lisälämmikettä. Lankaa meni 69g. Mallineuleena tuttu rinsessa-neule. Muokkasin kämmekkäiden ohjetta vähän pidemmiksi. Tuli paljon pidettyä kevättalvella. Mukavan joustava tuo neulepinta. Hyvin sopii monenkokoiseen käteen.Liityin myös niin monelle tuttuun JUJU-kirjakerhoon. Aloituslahjoina sain nämä ihanat kirjat. Nyt kesällä ei ole hirveästi tullut neulottua, joten näiden kirjojen ohjeet on vielä korkkaamatta. Monta kivaa ohjetta näistä löytyi. Ehkä joskus saan niitä toteutettua. 


Lisälahjana tuli kymmenen metallisen virkkuukoukun setti ihanassa punaisessa kotelossaan. Näitä on tullutkin käytetty enemmän. 

Keväällä neuloin vielä yhden pipon siskon tyttärelle. Siinä käytin Lisa Uni-lankoja neljässä värissä. Puikot resorissa 3mm, muuten 3,5mm. Lankoja kului yhteensä 55g. (tumma pun. 14g, vaal.pun. 14g, pinkki 23g ja valk.~5g) Neiti tykkäsi. Oli mukava neuloa ihan mututuntumalla. Tein raitoja ihan summassa. Suunnilleen pyrin tasaisesti käyttämään kaikkia värejä. Tällainen pitkänmallinen siitä tuli:Toukokuussa mulle iski ompeluinnostus. Silloin ompelin mm. itselle tunikamekon veljen tytön valmistujaisjuhlaan ja 3/4hihaisen puseron. Mukava välillä touhuta ompelukoneen kanssa.

Kesäkuussa projektina oli istuinalusten virkkaaminen matonkuteiden jämistä. Niistä tulikin mukavan kirjavia. Laitanpa niistä oman postauksensa.

Täällä on pitkästä aikaa tänään satanut ihan kunnolla vettä ja ukkostanut. Pitkään on ollut niin lämmistä ja aurinkoista, että sadepäivä tuntuu ihan mukavalta. :)

Oikein ihanaa kesän jatkoa ihan jokaiselle!!

Martta

Ei kommentteja: