torstai 20. helmikuuta 2014

Talven hankaluuksia

Tämän huushollin pienempi (ja kauniimpi) rinsessa on kotoisin kaukaa Ranskan maalta. Hänen esivanhempansa ovat olleet seuraneiteinä ja -herroina ranskan hovissa. Arvata saattaa, että sieltä hienoista oloista kotoisin olevana on vaikea sopeutua näihin meidän talvioloihin. ;) Pieni pakkanen menettelee, mutta mitä kovemmaksi pakkanen kiristyy, sitä nopeammiksi käy neidin pissalenkit. Silloin ei juuri haistella eikä kusebookkia päivitellä! Toinen ongelma tulee, kun sataa uutta lunta ja asteita on suunnilleen nolla. Sitten käy näin:

Suurimman lumipallon halkaisija oli varmaan yli 10cm, vaikka sitä ei tästä kuvasta niin huomaisikaan. Mutta joka tapauksessa rinsessalla oli koko maha ja tassut niin raskaina lumipalloista, että käveleminen oli jo tosi hankalaa. Etutassut oli oikeastaan kaksi suurta lumipaakkua! Loppulenkki pitikin kantaa ressukkaa. Lämmin suihku kuitenkin auttaa onneksi aika nopsasti. Nyt kyllä lumi oli jo tiivistynyt niin tiukoiksi palloiksi, että kauan sai lämpimällä vedellä paakkuja sulatella! 


Paljonhan tämän rodun edustajilta leikataan turkki lyhyeksi syksyin ja keväin. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että coton se tulearit ovat pitkäturkkisia koiria ja siksi en halua leikata turkkia lyhyeksi. Vaikkakin juuri talvella sekä kevään ja syksyn kurakeleillä on käynyt mielessä turkin lyhentäminen. Moni niin tekeekin juuri "kotikoirille". Näyttelykoirat on toki erikseen. Mielestäni Riia olisi ihan kuin eri koira, jos turkki olisi lyhyt. Se on vain minun mielipiteeni. :)


4 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Ihana prinsessa ♥ Onneksi lumi on sentään aika puhdasta, mutta kurakeleillä ei taida emäntää kovasti naurattaa =) Meidänkin iso koira tuo niin paljon kuraa sisälle, vaikkei karvat otakkaan maahan. =)

Martta kirjoitti...

Kiitos! Niin on, ihana! <3
Onneksi lumi on todellakin puhdasta, mutta kyllä se joskus syksyn kurakeleillä, jotka jatkuu ja jatkuu vaan, tympäsee se suihkutteleminen ja peseminen. Kura kun ei tahdo lähteä pelkällä vedellä, vaan pitää käyttää sampoota joka kerta... Silloin aina mietin, että onneksi ei ole kovin iso koira kyseessä! ;)

riikuska kirjoitti...

Ennen kuin luin sanaakaan tekstistäsi, katsoin kuvaa. Ajattelin, että onpa prinsessallasi veikeät tossut jalassa. Varmaan olet ne tehnyt ja suojaavat jalkoja pakkaselta. Luettuani kyllä tajusin, että tilanne taisi olla aivan päinvastainen. :)

Martta kirjoitti...

riikuska: hih! Olis kyllä veikeät tossut. ;)