keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Ison miehen sukat

Tänään on ollut hieno päivä olympialaisissa näin suomalaisittain! Hiihdosta hopeaa ja kultaa sekä jääkiekossa päästään taistelemaan mitalista ruotsia vastaan! Varmasti hienoja hetkiä luvassa siitäkin pelistä. Sprinttifinaalit ja Suomi-Venäjä-peli olivat niin jännittäviä, että oli pakko ottaa joku käsityö käteen.

Siinä jännitellessä sain tehtyä loppuun jo viime vuonna aloitetut sukat 7veikasta.
Koko piti olla iso, joten aloitin sukat 60 silmukalla ja puikot oli 4,5milliset (ensin normi metalliset ja lopuksi KnitProt ja mulla on suht tiukka käsiala, joten siksi tämä koko) Jalkaterässä silmukoita oli 62.  Kun aloitin sukkia metallipuikoilla, tuntui niiden tekeminen jotenkin niin hankalalta. Kädet tulivat kipeiksi ja puikot hankasivat milloin mihinkin. KnitProt oli silloin varattuina, joten näin piti tehdä. ;) Värit ovat niin perusvärit kuin ikinä, harmaa ja muutama musta raita varrensuussa. (Värit:harmaa 048 erä 5222 ja musta 099 erä 5266)


Jossain vaiheessa mietinkin, miksi nämä jotenkin junnasivat paikoillaan siinä kantapään kohdalla. Puikothan siihen oli syynä! ;) (ei mitään syytä siinä, että inhoan melkein tehdä kantapäätä...) Nyt sain vihdoin vaihdettua puikot ja heti alkoi homma edetä. Kokoa sukilla on noin 46 jopa 47. Sai siinä tikutella teräosaa aikansa. :) Jännittäessä se kuitenkin meni aika mukavasti. Kohta huomasin, että pitää alkaa tehdä kärkikavennuksia. Toisen sukan kohdalla huomasin jossain vaiheessa, että yhdellä puikolla oli 9 silmukkaa ja muilla 13. :D  Olin kai kaventanut vain yhdellä puikolla muutaman kerran enemmän! Purkuunhan se meni. Toisella kerralla luonnistui paremmin ja sain kärjet tehtyä suunnilleen samanlaisiksi. Ja kokokin näytti olevan aika sama molemmissa, joten ihan hyvin se meni jännityksestä huolimatta!
Lankaa meni näihin sukkiin yhteensä 178g, josta mustaa meni 10g. Malli ihan tavallinen perussukka vahvistetulla kantapäällä ja kärki leveällä nauhakavennuksella tehty. Siinäpä ne tärkeimmät asiat muistiin.


Mahtaakohan joku muistaa tällaista vilahtaneen täällä blogissa joskus aikakausia sitten? ;)  Tämäkin projekti on tyssännyt yllättäen siihen kantapään kohtaan... Eikä nyt kyllä voi laittaa puikkojen syyksi. KnitProt on käytössä. Josko seuraavaksi tekisin nämä loppuun! Väri tässä oikea, mutta salaman takia kuvio erottuu vähän kehnosti. Eipä se mitään. Toivottavasti sitten valmiina saa parempia kuvia...Oikein mukavaa viikon jatkoa kaikille!

Martta

Ei kommentteja: