Tässä viimeinkin raporttia viikon takaiselta Ranuan käsityö- ja askartelukurssilta. Enimmäkseen kuvia kylläkin.
Ekana iltapäivänä oli aiheena valoveistospaja ja paperinarupaja. Ensimmäiset kuvat on kurssin vetäjien tekemiä mallijuttuja.
Ihana pääsiäiskana. Keskellä aukko munien säilytykseen. :)
Tässä kurssikavereiden tuotoksia ennen selluun kastelua.
Tässä opettaja näytti, miten käpyjä voi käyttää koristeena kanaverkkopohjassa.
Kävyistä on leikattu "yläosa" pois, niin kävyt ei tule niin "koholle" verkosta. Kuumaliimalla kävyt tarttuu hyvin kiinni verkkoon. Kiva idea vaikka laittaa alaosaan käpykoristus ja yläosaan valkoinen sellukoristus ja valot tai ihan kokonaan peittää verkko kävyillä ja sitten siihen valot. :) (Jospa näitä ideanpoikasia tulisi täältä blogista joskus inspiraation iskiessä katseltua ja muisteltua.)
Tässä seuraavassa jotain valmiina. Koristeeksi tekijät on laittanut näihin paperinarusta taiteltuja ruusuja. Tosi ihana koriste! En muista kuvasinko tuota paperiruusun tekoa, mutta voisin yrittää joskus tehdä siitä oman juttunsa. Helppo tehdä, kun vain hoksaa jujun.
Paperinarusta tehtyjä ruusuja voi käyttää erinomaisesti myös ledvalosarjoissa koristeena. Tulee tosi kaunis kokonaisuus.Valo tuikkii ruusun keskellä.
Tässä vielä kurssilaisten tuotoksia. Osa näistä saa vielä myöhemmin valot koristukseksi.
Toisten tehdessä näitä taideteoksia, me muutamat teimme jo paperinarupalloja.
Kostutimme paperinarua liimalla ja käärimme sitä ilmapallon päälle. Ripustimme ne kuivumaan ja seuraavana päivänä poksautimme pallot. Huomasimme sen, että parempi olisi ollut laimentaa liimaa vähän vedellä. Pallot oli tarttunut aika tehokkaasti naruihin kiinni ja ne kurtistuivat vähän muodottomiksi pallojen tyhjentyessä. Samoin huomasimme senkin, että ihan ohut paperinaru-/-lanka ei ole tähän paras mahdollinen. Vähän paksumpi naru on parempaa. Kantapään kautta oppii monenlaista...
Tässä palloja kuivumassa.
Enpä olekaan muistanut vielä kuvata palloja ilman "sisuksia". Täytynee näyttää niitä myöhemmin. :)
Paperinarusta saa myös kivoja kransseja tai valoryijyjä. Tässä ohjaajan valmiiksi tekemä mallikranssi ja erään kurssilaisen aloitettu työ. Yksi meistä aloitti valoryijyn tekoakin. Siitä myös kuva oman muistin tueksi. Kranssiin on käytetty kahta erivahvuista narua yhdessä. Molempia on laitettu koko vyyhdit. Pohja tähänkin taisi olla väännetty vanhan, rikkinäisen pyykkitelineen "naruista". :) Kaikki materiaalit kannattaa siis ottaa talteen!
Paperinaruvyyhdit leikattiin ensin neljään osaan. Sitten otettiin muutama (3-4) pätkä kummastakin ja taitettiin kahtia. Sitten vaan sidottiin rautalangalla ensin yksi nippu kehän yläreunalle, tyvipuoli vasemmalle. (Kehä täytetään koko ajan myötäpäivään. ) Sitten seuraava nippu samoin päin alareunaan ja lopuksi keskelle etureunaan. Seuraavat niput sidottiin edellisten oikealle puolelle, edellisten juureen. Samalla tavalla täytetään koko kehä loppuun asti. Viimeiseksi kranssiin voi laittaa myös valot tuikkimaan.
valoryijyn aloitus |
Seuraavassa osassa kerron jotain lankapajan juttuja ja ehkä saippuapajastakin jotain.
Ihanaa lauantai-iltaa teille!
Martta
3 kommenttia:
Voi miten ihana kurssi teillä on siellä ollut. Odotan innolla mitä siellä lankapajassa on tehty.
kiiitos! olithan kerennyt hyvin ottaa kuviakin, missä välissä kun koko ajan teit jotain? :)
-annukka
Sude: Kiitos! Meillä oli kyllä tosi kiva kurssi! Varmaan osa jutuista on jo unohtunutkin, mutta aion vielä kertoa jotain saippuapajasta, ehkä huovutuksesta ja kierrätyspajastakin. Pysyhän kuulolla!
Annukka: Kyllähän siellä paljon jäi kuvaamattakin, kun ei ihan koko ajan malttanut pysyä pois touhuista. Olis pitänyt olla erillinen kuvaaja joka käänteessä mukana... ;)
Lähetä kommentti