lauantai 29. joulukuuta 2012

Vuoden viimeinen

Pitkästä aikaa ehdin päivittämään blogiani. On ollut niin kovasti menemistä ennen joulua, sen aikana ja vielä jälkeenkin. Nyt päätin kuitenkin istahtaa sen verran, että kirjoittelen muutaman rivin.
Käsitöitäkin on tullut tehtyä. Muutama joululahjoiksi ja loput muuten vaan.

 Ensin sain joululahjoista valmiiksi sukat kokoa n.37-38.

Nämä sukat on neulottu 7V-langasta, väreinä  luonnonvalk. ja papukaija. Mukavan värikkäät sukat nuorelle neidille! :)

Viikkoa ennen jouluaattoa laitoin puikoille vihreän Cool Flamme Tweed-langan. Sitä kudoin 12mm:n puikoilla. Tuntuipa ne kamalan paksuilta!! Mallineuleena ihan perinteinen 2oik, 2nurin.  Alkuun en meinannut osata kutoa ollenkaan sellaisilla "pötiköillä", mutta jo toinen huivi oli paljon helpompi. Loin 132silmukkaa ja kudoin 2 täyttä 100g:n kerää niin pitkälle kuin siitä riitti. Ihan mukavan kokoinen tuubihuivi siitä tulikin.


Heti perään piti saada puikoille turkoosin sininen samanlainen huivi. Oli jo keskiviikko ja lauantaiksi piti ehdottomasti saada lahja pakettiin. Kyllä meinasi tulla kiire, kun oli paljon muutakin kiirettä silloin. Lauantaina iltasella sain huivin pääteltyä ja pakettiin. Hyvin ehti!!
 Tässä viereisessä kuvassa värit ovat lähinnä oikeaa. Vihreä huivi tuli paketoitua ennen kuvaamista ja siksi tuon sinisen huivin päällä on loppusuttero sitä lankaa vähän väriä näyttämässä. ;)


Lanka oli rouhean tuntoista ja siinä oli selkeästi ohuempia ja paksumpia kohtia. Ihan mukavan tuntoinen lanka kutoa.
Jos aikaa olisi ollut vähän enemmän, olisin hurauttanut huivit vielä huuhteluainekylvyssä ennen lahjoittamista. Olisi voinut vähän pehmentää vielä tuntumaa.

Marraskuussa sain tehtäväkseni tehdä koristekäyttöön tulevia patalappuja Juhannusruusu-maton mallilla. Lupasin ensin tehdä yhden malliksi, josta asiakas saisi päättää, haluaako niitä useamman. Laitoin marraskuun lopulla kuvan nähtäväksi ja pian tuli vastaus: Ihania! Haluan näitä vielä 4kpl lisää!  Mukava ja nopea käsityö. Kiire vain meinasi vaivata joulukuussa, joten viimeisten kappaleiden virkkaaminen jäi aivan loppukuuhun. Onneksi näillä ei ollut kiireistä aikataulua!
Joulun aikaan sitten virkkailin loput ja tänään sain langanpätkät pääteltyä. Maanantaina saan laittaa lappuset postiin! Ihan mukava saada taas aloittaa jotain uutta.

Piti heti tänään laittaa puikoille taas sukat seiskaveikasta. Niiden valmistuminen vaan jää pakostakin ensi vuoden puolelle. Samoin käy jo kesällä aloitetulle puuvillaiselle neulepuserolle... :O Mitähän muita keskeneräisiä tuolla kaappien kätköissä vielä majaileekin... Olkoon siellä. :)

Lopuksi haluan toivotella kaikille blogini lukijoille sekä blogissani piipahtaville

Oikein ihanaa, onnellista ja lankaisaa uuttta vuotta 2013!


T. Martta

Ei kommentteja: