torstai 2. toukokuuta 2013

Toukokuuta ja kasseja

Heippa kaikki, jotka täällä pistäydytte!! Oikein mukavaa toukokuun alkua!
Tämä kevät tuntuu ihan liukenevan käsistä. Monta kertaa on ollut päivitys mielessä, mutta kiirettä pitelee.

Mun käsityöt junnaa edelleen samoissa artikkeleissa, ommelluissa kasseissa. Niitä on mukava tehdä, kun niille tuntuu kysyntääkin olevan. Eikä kovin mutkikkaita ole tehdä. Onnistuu tällaiseltä vähän vähemän ommelleeltakin. 


Kolme kassia on ollut leikattuina jo pidemmän aikaa. Nyt sain ne viimein viime viikon lopussa tehtyä valmiiksi. Kolme erikokoista, samasta kankaasta. Isoin lähti jo maailmalle. Seuraksi saaja olisi tarvinnut vielä toisen, mutta koko oli vielä vähän arvoitus. Siksipä otinkin siitä mitat, jotta saaja voisi ilmoittaa, haluaako toisesta isomman vai pienemmän. Kuvan perusteella on hankala sanoa mitään.


Kassit on ihan suorista palasista tehdyt, pohjassa kulmat ommeltu "auki". Niin saa vähän paremman mallisen  pohjan.


Kangas on paksuhkoa puuvillasekoitetta. Pinta on hiukan kiiltävä. Tuo kuvio on tuossa mielestäni kaunis. Värikin ihana ruskea ja keskellä vähän harmaata.


Sain äidiltäni lainaksi saumurin. Se on ollut joutilaana kuulemma pidemmän aikaa. En minäkään ole vain aikaisemmin huomannut kysyä edes moista. Nyt tuntuu ompeluinnostus vain kasvavan. Samalla sain ison kassillisen erilaisia kankaita, joista voisi kokeilla vaikka jotain tilkkujuttuja. Saa nähdä, mihin tämä innostus minut vielä vie... :)

Eilinen vapunpäivä oli ainakin täällä meillä päin todella kylmä! Aamulla lähtiessäni nostamaan lippua salkoon, huomasin yöllä sataneen hieman lunta! Lämmintä oli vain asteen verran ja tuuli oli kova. Hrrr. Kylläpä paleli! Oli mukava kömpiä vielä vähäksi aikaa lämpimien peittojen alle! Koko päivän oli tosi kylmä ja sateli välillä kovastikin vettä. Monta kertaa kun aioin koiran kanssa lenkille, alkoi kamala sadekuuro. Vasta aika illalla sade taukosi ja ilta olikin aurinkoinen, mutta tuuli edelleen tosi kylmä.

Toivottavasti nyt olisi ainakin muutama päivä aurinkoista välissä. Ainakin tämä aamu näyttää ihan mukavalta. Lämpöäkin on enemmän kuin eilen ja aurinkokin melkein paistaa. On täällä saatukin ihan mukavasti sateita, nyt saisi jo lämmetä! Pääsisi oikein kunnolla haravoimaan  ja siivoamaan muutenkin pihaa ja terassia. Loppukuusta "pääsen" leikkuupöydälle, joten sen jälkeen on melkein pihan siivoukset tälle kesälle tehty... :/  Toivottavasti pystyn jossain vaiheessa kuitenkin jotain käsitöitä tekemään. Kesäkuu kuitenkin taitaa olla aika hiljaista sillä saralla. Oikea käsi kun on "poissa pelistä" ainakin ensimmäisen kuukauden.

Mukavaa toukokuun alkua ihan jokaiselle!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nää kassit on kivoja. Ja ekologisiakin, kun vaan muistaa käyttää ja ottaa mukaan kauppaan. :) Kangaskasseja on mukava käyttää, kun ostokset eivät tuu kassista ulos jo kotimatkalla. Nykyisin muovipussit ei kestä mitään.

Intoa pihahommiin!

-Sandra-