lauantai 29. joulukuuta 2012

Vuoden viimeinen

Pitkästä aikaa ehdin päivittämään blogiani. On ollut niin kovasti menemistä ennen joulua, sen aikana ja vielä jälkeenkin. Nyt päätin kuitenkin istahtaa sen verran, että kirjoittelen muutaman rivin.
Käsitöitäkin on tullut tehtyä. Muutama joululahjoiksi ja loput muuten vaan.

 Ensin sain joululahjoista valmiiksi sukat kokoa n.37-38.

Nämä sukat on neulottu 7V-langasta, väreinä  luonnonvalk. ja papukaija. Mukavan värikkäät sukat nuorelle neidille! :)

Viikkoa ennen jouluaattoa laitoin puikoille vihreän Cool Flamme Tweed-langan. Sitä kudoin 12mm:n puikoilla. Tuntuipa ne kamalan paksuilta!! Mallineuleena ihan perinteinen 2oik, 2nurin.  Alkuun en meinannut osata kutoa ollenkaan sellaisilla "pötiköillä", mutta jo toinen huivi oli paljon helpompi. Loin 132silmukkaa ja kudoin 2 täyttä 100g:n kerää niin pitkälle kuin siitä riitti. Ihan mukavan kokoinen tuubihuivi siitä tulikin.


Heti perään piti saada puikoille turkoosin sininen samanlainen huivi. Oli jo keskiviikko ja lauantaiksi piti ehdottomasti saada lahja pakettiin. Kyllä meinasi tulla kiire, kun oli paljon muutakin kiirettä silloin. Lauantaina iltasella sain huivin pääteltyä ja pakettiin. Hyvin ehti!!
 Tässä viereisessä kuvassa värit ovat lähinnä oikeaa. Vihreä huivi tuli paketoitua ennen kuvaamista ja siksi tuon sinisen huivin päällä on loppusuttero sitä lankaa vähän väriä näyttämässä. ;)


Lanka oli rouhean tuntoista ja siinä oli selkeästi ohuempia ja paksumpia kohtia. Ihan mukavan tuntoinen lanka kutoa.
Jos aikaa olisi ollut vähän enemmän, olisin hurauttanut huivit vielä huuhteluainekylvyssä ennen lahjoittamista. Olisi voinut vähän pehmentää vielä tuntumaa.









Marraskuussa sain tehtäväkseni tehdä koristekäyttöön tulevia patalappuja Juhannusruusu-maton mallilla. Lupasin ensin tehdä yhden malliksi, josta asiakas saisi päättää, haluaako niitä useamman. Laitoin marraskuun lopulla kuvan nähtäväksi ja pian tuli vastaus: Ihania! Haluan näitä vielä 4kpl lisää!  Mukava ja nopea käsityö. Kiire vain meinasi vaivata joulukuussa, joten viimeisten kappaleiden virkkaaminen jäi aivan loppukuuhun. Onneksi näillä ei ollut kiireistä aikataulua!
Joulun aikaan sitten virkkailin loput ja tänään sain langanpätkät pääteltyä. Maanantaina saan laittaa lappuset postiin! Ihan mukava saada taas aloittaa jotain uutta.

Piti heti tänään laittaa puikoille taas sukat seiskaveikasta. Niiden valmistuminen vaan jää pakostakin ensi vuoden puolelle. Samoin käy jo kesällä aloitetulle puuvillaiselle neulepuserolle... :O Mitähän muita keskeneräisiä tuolla kaappien kätköissä vielä majaileekin... Olkoon siellä. :)

Lopuksi haluan toivotella kaikille blogini lukijoille sekä blogissani piipahtaville

Oikein ihanaa, onnellista ja lankaisaa uuttta vuotta 2013!


T. Martta

keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Kysely!!

Hei kaikki!

Seijasiskon blogissa on vielä viimehetken mahdollisuus osallistua Suureen Sytomyssymalli-kyselyyn! Käykääpä osallistumassa tärkeään asiaan. Kyselyyn pääsee täältä.


tiistai 4. joulukuuta 2012

Pitkästä aikaa

Heips pitkästä aikaa. Onpa ollut muka niin kiirettä, ettei ole ehtinyt ajatellakaan blogia ja sen päivittämistä. Tai ainakin niin oon kuvitellut. ;) Viime viikko meni sairastaessa aika sitkaan tuntuista flunssaa. Kurkku on edelleen kipeä. :(  Luulin jo välillä, että kipu loppuu, mutta sepä palasikin uusilla voimilla... Saapa nädä, tarviiko hakea ab-kuuri vielä, jos se oikein angiinaksi heittäytyy.

Tartuin nyt näppikseen, että jotain kirjottelen. Katselin kuvakansioita, niin vielä koko joukko käsitöitä, jotka ei vielä oo päätyny tänne. Ajattelin, että laitan kaikki loput vain kuvapläjäyksenä. Muuten en pääse "tähän päivään" ensinkään kiinni, kun aina saa blogata noita menneitä juttuja.

Tässä siis kattava kuvapläjäys, olkaa hyvä!  Kaikki kuvat eivat valitettavasti ole kovin korkeatasoisia eikä kovinkaan järjestyksessä, mutta jospa niistä jotain selvää saisi. On ne ainakin nyt kuvina itsellä mielessä.
Ensimmäiseksi tuttuja "junasukkia" pienille ihmisenaluille!

Kääk! Nämä kuvat ei mene läheskään niin, miten haluaisin!!!!
Lankana Wool
Samoin nämä neulottu Woolista

 

 Nämä sukat meni osaksi jo aiemmin blogattua vauvan villapukua. Jossain se tulee vielä kokonaisuudessaankin kuvattuna. Novitan Wool on mielestäni mukavan pehmyt ja kutittamaton lanka vauvaneuleisiin. Lisäksi siinä on nyt ollut tosi ihania värejä. Seuraavissakin neuleissa lankana Wool, violetti ja valkoinen (vaikka ei kuvassa violetiltä näytäkään...) sekä "junasukat" petrolinvärisenä n.7kk:n ikäiselle pojalle.











 
Pieniä päänlämmittimiä. Isompi myös osaksi villapukukokonaisuutta. Pienempi sopi juuri siskon (reilun kuukauden etuajassa syntyneelle) pienelle tytölle.
 
 Ystävälle seiskaveikasta raitasukat. Luonnonvalkoinen rauhoittaa vähän tuota kaikenkirjavaa papukaijalankaa.
Tässä villapuku kokonaisuus pinelle neidille, koko n.80cm

Matto halk.n.150cm, virkattu trikookuteesta
 Näitä mattojakin on ennenkin täällä blogissa näkynyt.





Edelleen pieniä sukkia. Nyt Siljasta neulottuja.



Tässä matossa halk. n 155-160cm



Näissä sukissa kävi vähän köpelösti. Alunperin ajattelin tehdä yhdet sukat. Olin menossa toisen sukan kärkikavennuksessa, kun huomasin, ettei sukat olleetkaan samanlaiset! Sen verran inhoan purkamista, että päätin heti, että teen mieluumin kahdet kuin puran molemmat puoliväliin. Niin tein ja langatkin melkein riitti. Onneksi sain vihreää lankaa kerän samaa värjäyserää. Tulihan nuo neulottua (meidän murteella sanottuna kudottua), mutta lankojen päätteleminen (joka myös ei ole ollenkaan mielipuuhaani) oli melko sitkasta!



Nämä pannunaluset virkkasin kokeeksi trikookuteesta. Nämä ovat sellaisia mukavia, nopeita välihommia. Niitä suurempitöisiä on nimittäin aika monta kesken... Se onneksi tuntuu olevan monelle muullekin tyypillistä. ;)

Tässä poseeraa blogikoira Riia. Se on maaliskuussa 3 vuotta täyttävä cotton-neiti. Riia osallistuu mielellään vähän joka hommaan ja vauhtia sekä vaarallisiakin tilanteita syntyy.
Tukka menee silmille heti, kun pompulat irtoaa. Riia ei, vaikka neiti onkin, tykkää hirveästi noista pompuloista. Heti, kun saan pompulan laitettua, se alkaa hieroa päätään olohuoneen mattoon, että sais ainakin irrotettua sitä löysemmälle. <3

Tänään yritettiin ottaa vähän kuvia punaisessa fleece-puserossa, josko saisi jonkinlaisen joulukortin vielä teetettyä neidistä. :)
Vähän jo kyllästyttää ja väsyttää tämä poseeraaminen. Saisi jo tuon herkun ottaa...
Tässä tämä maratonpostaus. Mukava, jos jaksoit lukea tänne asti!